Jytte Håndverksmjøl er enkelt å arbeide med. Melet oppfører seg som tradisjonelt mel men absorberer mer veske.
Bruk sine gamle oppskrifter når du blir fortrolig med melet, du minsker bare melmengden. Anvend bare ¾ av angitt mengde hvetemel i vanlige oppskrifter.
Jytte håndverksmjøl er meget drøyt:
- 750 gram tilsvarer 1 kg hvetemel
- 55-60 gram tilsvarer 1 dl
Til sauser og stuinger smeltes smør over svak varme. Melet tilsettes. Spe med varm væske.
Til gjærbakst arbeides deigen ca. 8-10 min. Deigen heves ca. 20-30 minutter. Det er ikke nødvendig å heve andre gangen. Sett baksten inn i kald ovn. Da får du et bra resultat, og det er også arbeidsbesparende.
Med Jytte kan du bake alt du ønsker, melet har ingen begrensninger.
All gjærbakst, pizza, paier, småkaker, sukkerbrød og vannbakkels, for å nevne noen, selv gratenger, suffleer og pasta gir fine resultater. Du bør arbeide i et varmt, trekkfritt kjøkken når du lager gjærbakst. La gjærbaksten kjølne på ris. Gjærbakst med Jytte er fint å fryse.
Til Sauser og stuinger
1 porsjon væske Jytte
Stuing 1 dl 1 ss
Gratengsaus 1 dl 3/4 ss
Saus 1 dl 1/2 ss
Suppe 2 1/2 dl 3/4 ss
4 porsjoner væske Jytte
Stuing 4 dl 4 ss
Gratengsaus 4 dl 3 ss
Saus 4 dl 2 ss
Suppe 1 liter 3 ss