Jytte er en fiberrike melblanding naturlig fri for gluten. Melblandingen inneholder ikke glutenrester eller hvetestivelse, og er laget spesielt for hveteallergikere og cøliakere.
Det kan selvsagt også brukes av alle andre. Jyttemjøl erstatter vanlig mel i matlagingen og til baking av kaker og brød. Ingen særbehandling for glutenintolerante − hele familien kan spise samme mat. Original har bokhvete som er hovedingrediens som gir melet en veldig bra næringssamensetning. Jytte Arv, tidligere Original, er kåret til «Best i Test» i Diabetikerforbundets meltest.
Jyttemjøl ble utviklet i Sverige av den danske husstell læreren Jytte Uth-Norlander. Jytte var selv cøliaker og svært opptatt av næringsinnholdet i kosten. Holmen Crisp kjøpte produksjonsanlegget og tok over produksjonen av Jyttemjølet i desember 1993. Siden den gang har vi utviklet 3 meltyper til samt en frokostflakes. Alle naturlig glutenfrie.
Foto: Silje Feiring.
Produktfakta
Næringsinnhold |
pr. 100 gram |
Energi | 1449 kJ/342 kcal |
Fett | 1,0 g |
herav mettede fettsyrer | 0,2 g |
Karbohydrater | 71 g |
herav sukkerarter | 0,6 g |
Kostfiber | 9,2 g |
Protein | 7,7 g |
Salt | 0,01 g |
Jern | 2,4 mg 17 %* |
*Av referanseverdien.
Ingredienser: Mjøl av ris(43%), sammalt bokhvetemjøl(30%), mjøl av mais(21%)og psylliumskall, fortykningsmiddel; johannesbrødkjernemjøl, xantangummi og tarakjernemjøl.
Oppbevaring: Oppbevares tørt, ikke for varmt og ikke i nærheten av varer med sterk lukt.