Hvorfor ikke servere rakfisk som forrett? Rakfiskrøre er en ny måte å spise rakfisk på. Med løk og purre fra Vang gård blir det ekstra godt!
Det blir ofte igjen et par biter rakfisk etter rakfisk laget – da er dette en fin mulighet til å nyte rakfisken, løk, purre og poteter i en annen form.
Forslag til ingredienser:
- Kokt potet
- Minipurre
- Salatløk
- Rakfisk, fillet
- Lodde rogn
- Dill
- Seter rømme eller Rakfisk Raume
- Majones
- Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
Skrell potetene. Kokes og deles i terninger. Snitt purren og løken fint. Rens rakfisken og del den i terninger. Bland sammen majones, rømme, lodderogn og dill.
Vend sammen poteter, purre, løk, fisk og saus i en bolle. Smak til med salt og pepper.
Serveres gjerne som forrett eller kveldskos sammen med Erteflatbrød eller Potetflatbrød fra Holmen Crisp på Kapp. erver med flatbrød, lefse eller på brødskiven.
Tips: Ønskes en annen vri kan det tilføyes kokt egg, rødbeter eller kapers. Smake til med dine favorittingredienser.
Foto: Silje Feiring.