
Min kjære Tante Grethes sockerkaka er utrolig enkel og veldig god. Prøv den lun med iskrem og friske bær.
Ingredienser:
- 2 egg
- 2 kopper sukker
- 1,5 kopper Jytte Arv (Original) eller Jytte 5 Slag
- 1 kopp smeltet smør
- 1 kopp fløte melk
- 2 ts bakepulver
- 1 – 2 ts vaniljesukker
- Evt. litt revet sitron eller appelsinskall
Fremgangsmåte:
Egg og sukker piskes luftig. Tilsett væsken og det tørre vekselvis. Stekes i rund form i ca. 45 minutter ved 180°C grader. Bør ikke sjekkes for halve tiden er gått slik at kaken ikke «pungtere».
Foto: Silje Feiring.
Holmen Crisp lager glutenfritt mjøl i mølla på Kapp. Jytte serien består av Arv, 5 Slag, Fibra og Teff samt en frokost flakes.
Holmen Crisp baker tradisjonelle Erterflatbrød, Potetflatbrød og Rømmebrød på Toten.
Jyttemjøl er enkelt å arbeide med. Melet opprører seg som hvetemel men absorberer mer veske.