Knasende gode, glutenfrie hjemmelagde knekkebrød med frø og havre.
Ingredienser til 2 stekebrett – ca. 24 knekkebrød:
- 4 dl Jytte Arv (Orginal)
- 4 dl glutenfri havregryn
- 1,5 dl linfrø
- 1,5 dl sesamfrø
- 1,5 dl solsikkekjerner
- 1 ts salt
- 7 dl vann
- Sesamfrø til toppping
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen på varmuft 160 grader.
I en passe stor bolle blander du sammen alt det tørre. Rør inn vannet og bland godt.
Kle to stekebrett med bakepapir og fordel blandingen over brettene. Bruk en slikkepott til å jevne ut blandingen. Strø over sesamfrø, så mye du ønsker.
Sett begge brettene i ovnen og stek i ca. en time. Etter 30 minutter tar du ut brettene og bruker en pizzakutter til å dele til ønsket størrelse. Bytt plass på brettene i ovnen og stek videre i ca. 30 minutter til knekkebrødene er sprø.
Avkjøl knekkebrødene på rist og oppbevar i lufttette bokser.
Topp med ditt favoritttilbehør og nyt!
Foto: Silje Feiring