Enkel oppskrift basert på potetmos og Jytte mjøl. Bruk gjerne kokte poteter. Se basis oppskrift lenger ned.
Ingredienser:
1 pose potetmos blandes etter anvisning. Kna i Jytte mjølet til du får en fast deig. ca. 2 dl.
Fremgangsmåte:
Kjevle store emner, trikk ut og stek på takke eller tørr stekepanne. Avkjøl på rist.
Glutenfritt Flatbrød – enkel
Lages som lomper, men hvis du vil ha i noe grovt kan du tilsette frøeller sammalt mjøl. Prøv gjerne med Jytte Teff.
Flatbrød kjevles tynt og stekes på svak varme på takke. Avkjøl på rist.
Glutenfritt flatbrød med kokte poteter
Ingredienser:
3 store poteter (litt over 500 g)
2 dl Jyttemjøl
1 ½ dl glutenfrie havregryn
1 ts salt
(omtrent 1 dl glutenfrie havregryn til utbaking)
Fremgangsmåte:
Kok potetene helt møre, skrell dem og mos dem til en jevn og fin blanding.
Knus havregrynene i en hurtigmikser, og ha dem i den varme potetmosen sammen med Jyttemjølet og saltet.
Bland godt, gjerne med hendene, til du har en ganske fast deig.
Lag golfballstore emner, ha litt knuste havregryn på bordet og kjevle ut hvert emne så tynt du klarer. Bruk helst riflet kjevle.
Stek flatbrødene på tørr steketakke eller stekepanne, på lav temperatur. Avkjøl på rist.
Foto: Silje Feiring