De er store, veldig fristende og utrolig gode. Smaker du en liten bit er du hekta!
Ingredienser til ca. 20-25 store cookies:
- 160 g smør, romtemperert
- 210 g sukker
- 140 g brunt sukker
- 270 g Jytte Arv (Original)
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts malt kanel
- 3 egg
- 350 g sjokoladedråper eller hakket sjokolade
- 100 g grovhakkede hasselnøtter, kan sløyfes
Fremgangsmåte:
Bland sammen sukker og smør i en kjøkkenmaskin. Tilsett mjøl, bakepulver, vaniljesukker og kanel, og bland det sammen til smuldret deig.
Ha i egg, sjokolade og nøtter. Nøtter kan varieres mellom hasselnøtter, valnøtter, pecan eller macedamianøtter. Rist gjerne nøttene i varm ovn på forhånd. Da smaker de mere.
Arbeid deigen raskt sammen. Form deigen til en stor rull ved hjelp av plastfolie eller bakepapir. La rullen hvile 1 time i kjøleskapet eller 1/2 time i fryseren. Skjær rullen opp i skiver og stek skivene ved 175 grader i varmluftsovn i 10-15 minutter.
For variasjon kan du tilsette ca. 50 g havregryn eller kokosmasse i deigen. Bruk gjerne en blanding av mørk, lys og hvit sjokolade.
Foto: Silje Feiring.