Smakfulle og saftige, glutenfrie matmuffins – perfekte mellommåltider eller i matboksen.
Ingredienser til ca. 10 – 14 muffins:
- 150 g Jytte Fibra(2,5 dl)
- 30 g hirsefrø
- 30 g sesamfrø
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 2 egg
- 150 g lettrømme eller yoghurt evt laktosefri (2 dl)
- 3 ss olje
- 100 gram Jarlsberg, revet
Fyll:
- 100 g fetaost eller blåskimmelost
- 10 – 14 røde cherrytomater
- 50 g snittet, gylnet løk
- 5-6 skiver påleggsskinke eller salami
Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene utenom fyllet i en bakebolle, og bland godt.
Del fetaosten, blåskimmelost i biter, tomatene i båter, snitt løken og blancher den.
Bland forsiktig inn i muffinsrøren.
Bruk et muffinsbrett eller 10 -14 papirformer og fyll 2/3 av formen.
Stek muffinsene midt i ovnen på 200°C i 20–25 minutter. Avkjøl på rist.
Tips: Varier fyllet etter egen smak & fantasi; bacon, soltørkede tomater, steinfrie oliven, paprika, grønnkål, vårløk, mais, urter, revet gulrot, selleri m.m.
Spises lune, gjerne med en salat til eller frys dem til senere.
Foto: Silje Feiring.