Disse er utrolig søte og gode. Basert på vanlig søt gjærdeig som også passer perfekte til fastelavensboller eller med pålegg.
Ingredienser:
- 500 g Jytte 5 Slag (Mix)
- 8 dl melk
- 100 g myk margarin
- 100 g sukker
- 1 ts kardemomme
- 50 g tørrgjær
- 1 egg
- 1/2 ss fiberhusk (i 3 dl vann av de 8 dl væske. La stå i ca. 5 min.)
Fremgangsmåte:
Bland sammen sukker, kardemomme, tørrgjær og Jytte 5 Slag i en bakebolle. Bland ut Fiber Husk i 3 dl vann av de tilsammen 8 dl væske. Smelt margarin, ha i melk og varm til 40°C grader. Bland sammen alle ingredienser og elt til deigen er smidig. Dekk til bollen og la deigen heve til dobbelt størrelse ca. 30 minutter. Rull ut boller i passe størrelse. Pensle med egg. Stekes midt i ovnen ved 225°C grader i ca. 10 minutter.
Foto: Silje Feiring.