Ingredienser til to pizzabunner:
- 1 ½ dl lunkent vann
- 25 g gjær
- 2 ss olje
- 2 ½ dl Jytte Arv (Original) eller Jytte Fibra
Fremgangsmåte:
Løs opp gjær i det lunkne vannet. Bland godt inn resten av ingrediensene. Elt deigen i 5-10 minutter. La deigen heve ca. 30 minutter. Hell deigen opp på mjølet bakerbord og kjevle den til to runde kaker eller mindre boller for pizza briks.
Lag pizza slik du pleier med saus, topping og ost. Stekes ved 225°C i ca. 10 min.
Tips til to gode sauser
Rød Pizzasaus:
- 1 sjarlott løk fin snittet
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss sukker
- 2 bx hermetisk tomat
- grovkvernet pepper og salt
- Finhakket basilikum.
Fremgangsmåte:
Fres løk og hvitløk i godt med olje, tilsett sukker og karamelliser. Hell så på tomatene og smak til med salt og pepper. Kok opp og la sausen trekke i minst en time. Kjør sausen med en stavmixer og avkjøl.
Hvit pizzasaus:
- 1 beger lett rømme
- 4 fedd hvitløk
- 4 ss fin snittet basilikum
- salt/pepper
Fremgangsmåte:
Bland alt godt sammen. Det beste er om sausen får stå og trekke til seg de gode smakene. Spe på med din favoritt ost, oliven, peperoni, bacon eller kjøttdeig. Stekes på 225 grader til den blir gyllen.
Foto: Silje Feiring.