Deilige glutenfrie muffins med blåbær.
Ingredienser til ca. 25 store eller 50 små muffins:
- 125 g smør eller margarin
- 2 ½ dl sukker
- 3 egg
- 2 dl Jytte Arv (Original)
- 1 ts bakepulver
- Blåbærsyltetøy
Fremgangsmåte:
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør godt. Sikt i Jyttemjøl og bakepulver og rør om.
Fyll røren i papirformer, store eller små, halvfulle. Ha ½ – 1 ts. blåbærsyltetøy has på toppen av formene.
Stekes i 170°C grader midt i ovnen, ca. 10 – 20 minutter. Avhengig av formenes størrelse.
Tips: Syltetøy kan erstattes av friske blåbær. Beregn 1/2 -1 ss blåbær per muffin.
Foto: Silje Feiring.