Glutenfrie tortillas til taco og wraps – enkelt, smakfult og næringsrikt.
Ingredienser:
340 g Jytte 5 Slag
1 ss Fiber Husk
1 ½ ts bakepulver
1 ts salt
3 ts solsikkeolje
3 ½ dl varmt vann
Fremgangsmåte:
Bland alt det tørre i en bakebolle.
Varm vannet i en liten gryte. Det skal bli så varmt at det starter å ryke av vannet.
Ha så i olje og vannet i bakebollen, og kjør i kjøkkenmaskin i omtrent 5 minutter. Deigen skal bli svært smidig og fin.
Ha plast over deigen, og la den stå i 20 minutter.
Del deigen i åtte like store emner, og kjevle ut hver av lefsene til passelig størrelse.
Stekes i tørr stekepanne eller takke, på middels høy temperatur.
Oppbevares oppå hverandre, inni et fuktig håndkle. Da holder lefsene seg myke og fine en god stund.
Tortillalefser kan fint fryses. Tin dem i posen de ble nedfryst i, og pakk dem så inn i aluminiumsfolie. Varmes på 100 grader i noen minutter, til lefsene er gjennomvarme.
Foto: Silje Feiring