Ditlevines Weidemann bodde på Stenberg Gård på Toten og var gift med Amtmann Weidemann, en av Eidsvoll mennene. Hennes mange gode oppskrifter er samlet i en flott kulturhistorisk kokebok «Amtmanninnens og hennes døtre». Her er en tilpasset glutenfri variant av de nydelige og populære solbærkakene.

Ingredienser: (ca. 30 små former)
4 Egg
200 gram sukker
200 gram smør
280 gram Jytte Arv
2 ts bakepulver
6 dl solbær
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Smelt smøret og avkjøl litt. Bland sammen mel og bakepulver. Vend forsiktig mel og smør inn i eggedosisen. Bland inn solbær. Fordel røren i små eller store muffinsformer.
Stek kakene midt i ovnen ved 200° i 10 minutter. Avkjøl på rist.
Alle slags bær kan brukes i disse kakene. Avpass sukker mengde etter hvor søte bærene er.
Gjengitt med tilatelse fra forfatter Anne-Mari Amlien
Holmen Crisp lager glutenfritt mjøl i mølla på Kapp. Jytte serien består av Arv, 5 Slag, Fibra og Teff samt en frokost flakes.
Holmen Crisp baker tradisjonelle Erterflatbrød, Potetflatbrød og Rømmebrød på Toten.
Jyttemjøl er enkelt å arbeide med. Melet opprører seg som hvetemel men absorberer mer veske.