Flott dag med overrekkelse av Spesialitet merket til Erterbrødet i går. Landbruksminister Vedum overrakte Spesialitet-merket til under matfagdagen til Matmerk på Grand Hotel onsdag kveld.
– Merket Spesialitet skal være en veiviser for forbrukeren i butikken og synliggjøre matvarer som utmerker seg i et konkurranseutsatt marked. Stadig flere vet å sette pris på norske matspesialiteter, samtidig som vi tar tradisjonsmaten inn i fremtiden. Jeg håper flere merker seg disse produktene som bidrar til å styrke norsk matkultur og bidra til verdiskaping, sier statsråden.
– Ærefull oppmerksomhet
Erterbrød har en sprø konsistens og særegen smak av gule erter. Flatbrødet er fra Østre Toten og har vært produsert på samme måte siden 1927.
– Det kjennes som en ærefull oppmerksomhet. Når man jobber med et produkt med lang historie, er det ekstra hyggelig å høre fagutvalget bekrefte de gode egenskapene. Jeg håper at merket Spesialitet vil være med å fremheve produktet og skape ekstra interesse og kjennskap til Erterbrød, sier daglig leder Camilla Rostad i Holmen Crisp.