• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Holmen Crisp AS

Tradisjonsbakst & glutenfritt mel

  • Bakst
    • Holmen Crisp Erterflatbrød
    • Holmen Crisp Potetflatbrød
    • Rømmebrød
  • Jytte
    • Jytte Arv (Original)
    • Jytte Teff
    • Jytte Fibra
    • Jytte 5 Slag (Mix)
    • Jytte Crispy Teff Flakes
    • Slik baker du med Jyttemjøl
  • Oppskrifter
  • Nyheter
  • Om oss
    • Kontakt oss
    • Bakeriet
  • Nettbutikk
  • Engelsk

Om oss

Holmen Crisp AS ble etablert i 1991, som en familiebedrift, fisjonert ut fra det gamle brenneriet Holmen Brænderi AS (HB) på Gjøvik hvor familien Arne Rostad var hovedaksjonærer. Brenneriet drev med potetforedling, mineralvann og spritproduksjon.

Gjennom potetforedlingen vokste flatbrød produksjon av poteter og erter frem som et eget segment.  Ringerikes (Kvammes) Flatbrødfabrikk eller kjøpt opp i 1954 og deres spesialitet var Erterbrødet. I 1955 tok HB over Toten Flatbrødfabrikk på Lena hvor det også hadde vært mølledrift siden 1952. De hadde en egen oppskrift på Totenbrød som i dag er vårt Potetflatbrød. Begge bakelinjer ble siden flyttet til lokalene på Gjøvik og bygget sammen til en linje. Dette er den samme linjen som vi baker ved i dag, og  mange av de håndlagde maskindelene er over 100 år gammel og i full vigør i lokalene på Kapp.

På denne tiden var det internasjonale vyer og emballasjen hadde norsk og engelsk tekst. Erterbrødets emballasje er fra ca. 1930 og har blitt et særpreg. Erteflatbrød var innledningsvis Holmen Crisps signalprodukt.

I 1994 kjøpte bedriften et anlegg for produksjon av glutenfritt mel fra Sverige. Jyttemjøl anlegget var bygget opp av Jytte Norlander og hennes mann. Jytte døde i en tragisk bilulykke og bedriften kom derfor for salg. Den glutenfrie mølledriften utgjør i dag 60 % av omsetningen i bedriften. Holmen Crisp har utvidet Jyttemjøl serien med 4 forskjellige melblandinger.

I 2000 kjøpte bedriften Skåbubakeriet og har siden den tid produsert rømmebrød av gammel oppskrift fra Gudbrandsdalen.

etf-17-36

Holmen Crisp i dag

Holmen Crisp er bygd opp av Håkon Rostad  i nært samarbeid med hans kone Sigrun,  og brødrene Rostad. Håkon døde i oktober 2011.  Neste generasjon har trådd inn og dagens eier og driver er datter, Camilla Rostad.

Camilla er utdannet Diplommarkedsfører fra Norges Markedshøyskole/BI og har sittet i styret siden 1996 og har vært arbeidet med markedsføring og produktutvikling siden dette. Camilla har også vært aktiv i etableringen av Produsentnettverket Mat fra Toten SA med prosjektledelse og nettverksbygging og er i dag styreleder for denne samvirkebedriften i tillegg til noen andre styreverv utenfor bedriften.

Visjon og Forretningsidé

Holmen Crisp skal drive med utvikling, produksjon og markedsføring av næringsmiddelprodukter med spesiell markedsprofil, og som gir grunnlag for en bærekraftig virksomhet. Bedriftens to hovedsegmenter er bakst og glutenfritt mel. En spesiell kombinasjon av tradisjon og innovasjon. Holmen Crisp ønsker gjennom sine produkter å videreformidle matkultur gjennom ekte og naturlige produkter basert på lokale og sunne råvarer.

Holmen Crisps lokaler ligger ved Kapp Melkefabrikk på Kapp, Østre Toten. Avstanden til Gjøvik mot nord er ca. 14 kilometer, og til Minnesund mot syd ca. 50 kilometer. Fra Gardermoen tar det ca. 1 time med bil.

Kontakt oss

Holmen Crisp AS
Camilla Rostad
Kveldsrovegen 32
2849 Kapp
NORWAY

Tel: + 47 977 65 397
E-mail: camilla@holmen-crisp.no

Organisasjonsnummer: MVA 961 171 245

holmen-brenderi-ca-1910

Primary Sidebar

I vårt bakeri på Toten lager vi tradisjonsbakst basert på lokale råvarer. I vår glutenfrie mølle maler vi mel til Jytte serien fra naturlig glutenfrie råvarer med optimalt næringsverdi. En spesiell kombinasjon av tradisjon og innovasjon. Vi formidler matkultur gjennom ekte og naturlige produkter basert på nøye utvalgte råvarer.. Read more.

Nyeste oppskrifter

Glutenfri pizzabunn

Glutenfrie matmuffins

Glutenfri snickers kake med Teff flakes

Glutenfritt brød uten gjær

Glutenfrie grove vafler

Finn din oppskrift

Arv bakst bokhvete honning boller brød bygdeutviklingspris bær dessert eplekake erterbrød Erterflatbrød flatbrød frø glutenfri glutenfri jul glutenfritt glutenfritt mel her dyrker vi Holmen Crisp honning av bokhvete julebakst julekaker jul med jytte Jytte Jytte 5 Slag Jytte Arv Jytte Crispy Teff Flakes Jytte Fibra Jytte Håndtverksmjøl Jytte Teff kake mine beste muffins ny pakkemaskin OlssønBarbieri oppskrift pannekaker Potetflatbrød rabarbra rømmebrød sjokolade småkaker Spesialitet takkebakst Teff
Flatbrød laget med kjærlighet ❤️ Husk Potetflatbrød og Erterbrød til Påske! Perfekt til spekemat, oster eller supper - eller bare en real dobbeltdekker med godt smør 😋 #flatbrød #norgesnasjonalbrød #erterbrød #potetflatbrød #godpåske #spekemat ... Se merSe mindre

Bilder

Les på Facebook
· Del

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email

Holmen Crisp AS er sertifisert Miljøfyrtårnbedrift.

Footer

Jytte

Holmen Crisp lager glutenfritt mjøl i mølla på Kapp. Jytte serien består av Arv, 5 Slag, Fibra og Teff samt en frokost flakes. Les mer.

Tradisjonsbakst

Holmen Crisp baker tradisjonelle Erterflatbrød, Potetflatbrød og Rømmebrød på Toten. Les mer.

Slik baker du med Jytte!

Jyttemjøl er enkelt å arbeide med. Melet opprører seg som hvetemel men absorberer mer veske. Les mer.

Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Personvern og informasjonskapsler

Copyright © 2023 · Infinity Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in