Jytte Fibra er en melblanding utviklet spesielt med tanke på gjærbakst, uten hvetestivelse og alle råvarene er naturlig frie for gluten.
Teff er en urvekst fra gressfamilien og har en veldig gunstig næringssammensetning. Den er fiber – og mineralrik og sammen med bokhvete gir dette er veldig næringsrikt mel å bake av. Det finnes hvit og brun Teff. Vi bruker hvit Teff i våre melblandinger og brun i frokostflaksen.
Melets positive egenskaper som god smak, høyt næringsverdi og glutenfrihet, appellerer til mennesker som har valgt en spesiell diett for eksempel idrettsutøvere, cøliakere, vegetarianere, diabetikere og de som ønsker å gå ned i vekt.
Foto: Silje Feiring.
Produktfakta
Næringsinnhold | pr. 100 g |
Energi | 1440 kJ / 340 kcal |
Fett | 1,2 g |
herav mettede fettsyrer | 0,3 g |
Karbohydrater | 69 g |
herav sukkerarter | 0,7 g |
Kostfiber | 11 g |
Protein | 8,1 g |
Salt | 0,02 g |
Jern | 2,7 mg 19 %* |
* Av referanseverdien.
Ingredienser: Mjøl av ris(38%), sammalt bokhvetemjøl(26%), mjøl av mais (19%), hvit teff (9%) og psylliumskall, fortykningsmiddel; johannesbrødkjernemjøl, xantangummi og tarakjernemjøl.
Oppbevaring: Oppbevares tørt, ikke for varmt og ikke i nærheten av varer med sterk lukt.