• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Holmen Crisp AS

Tradisjonsbakst & glutenfritt mel

  • Bakst
    • Holmen Crisp Erterflatbrød
    • Holmen Crisp Potetflatbrød
    • Rømmebrød
  • Jytte
    • Jytte Arv (Original)
    • Jytte Teff
    • Jytte Fibra
    • Jytte 5 Slag (Mix)
    • Jytte Crispy Teff Flakes
    • Slik baker du med Jyttemjøl
  • Oppskrifter
  • Nyheter
  • Om oss
    • Kontakt oss
    • Bakeriet
  • Nettbutikk

Glutenfrie Lussekatter

1. november 2022 by Camilla Rostad

Svart senker natten seg – Santa Lucia – Lussekatter – Advent – Mens vi venter….

Ingredienser:

  •     3 dl kesam eller melkefritt alternativ
  •     3 dl lunket vann
  •     6 ss smeltet smør eller melkefritt alternativ
  •     1 pose tørrgjær
  •     1/2 ts salt
  •     8 dl  Jytte Fibra
  •     1 1/2 dl sukker
  •     (1 g safran)
  •      2 ts kardemomme

Fremgangsmåte:

Bland kesam og lunket vann i en bakebolle. Tilsett 1 dl av Jyttemel. Bruk en kjøkkenmaskin til å røre rundt i ca. 5 min.

Smelt smøret og tilsett gjær, smør, salt, resten av melet, sukker, safran og kardemomme. Kna deigen godt å la den heve i ca 30 min.

Forvarm ovnen til 225°C. Ha olje på hendene og trill ut biter av deigen til tykke “pølser”. Form de og legg lussekattene på en stekeplate med bakepapir. La de heve på ett lunt sted i ca 15 min.

Visp samme egget og pensle lussekattene med egg. Pynt med rosiner.

Stek lussekattene i ovnen i ca 12 min og til de har fått en fin gyllen farge.

Avkjøl på rist.


Foto: Silje Feiring

Filed Under: Oppskrifter Tagged With: bakst, glutenfri, glutenfri jul, julebakst, julekaker, Jytte Fibra, mine beste, småkaker

Primary Sidebar

I vårt bakeri på Toten lager vi tradisjonsbakst basert på lokale råvarer. I vår glutenfrie mølle maler vi mel til Jytte serien fra naturlig glutenfrie råvarer med optimalt næringsverdi. En spesiell kombinasjon av tradisjon og innovasjon. Vi formidler matkultur gjennom ekte og naturlige produkter basert på nøye utvalgte råvarer.. Read more.

Nyeste oppskrifter

Glutenfri pizzabunn

Glutenfrie matmuffins

Glutenfri snickers kake med Teff flakes

Glutenfritt brød uten gjær

Glutenfrie grove vafler

Finn din oppskrift

Arv bakst bokhvete honning boller brød bygdeutviklingspris bær dessert eplekake erterbrød Erterflatbrød flatbrød frø glutenfri glutenfri jul glutenfritt glutenfritt mel her dyrker vi Holmen Crisp honning av bokhvete julebakst julekaker jul med jytte Jytte Jytte 5 Slag Jytte Arv Jytte Crispy Teff Flakes Jytte Fibra Jytte Håndtverksmjøl Jytte Teff kake mine beste muffins ny pakkemaskin OlssønBarbieri oppskrift pannekaker Potetflatbrød rabarbra rømmebrød sjokolade småkaker Spesialitet takkebakst Teff
Flatbrød laget med kjærlighet ❤️ Husk Potetflatbrød og Erterbrød til Påske! Perfekt til spekemat, oster eller supper - eller bare en real dobbeltdekker med godt smør 😋 #flatbrød #norgesnasjonalbrød #erterbrød #potetflatbrød #godpåske #spekemat ... Se merSe mindre

Bilder

Les på Facebook
· Del

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email

Holmen Crisp AS er sertifisert Miljøfyrtårnbedrift.

Footer

Jytte

Holmen Crisp lager glutenfritt mjøl i mølla på Kapp. Jytte serien består av Arv, 5 Slag, Fibra og Teff samt en frokost flakes. Les mer.

Tradisjonsbakst

Holmen Crisp baker tradisjonelle Erterflatbrød, Potetflatbrød og Rømmebrød på Toten. Les mer.

Slik baker du med Jytte!

Jyttemjøl er enkelt å arbeide med. Melet opprører seg som hvetemel men absorberer mer veske. Les mer.

Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Personvern og informasjonskapsler

Copyright © 2023 · Infinity Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in