En nydelig ostekake du kan pynte med sesongens bær.
Ingredienser til 1 ostekake:
Bunn:
- 1 boks Jytte Crispy Teff Flakes
- 9 ss smeltet smør
Fyll:
- 540 g naturell Philadelfia-ost
- 140 g sukker
- 3 egg
- 0,5 stk vaniljestang
Topping:
- 1 pakke seterrømme
- 0,5 ss sukker
- 0,5 stk vaniljestang
Jordbærsaus:
- 570 g frosne jordbær
- 55 g sukker
- sitronsaft
- Friske bær
Fremgangsmåte:
Knus Jytte Crispy Teff Flakes og tilsett smeltet smør. Kle en rundt bakeform med bakepapir og trykk blandingen ned. Stekes på 150°C i 10-15 min.
Kjør sukker og ost i en kjøkkenmaskin og tilsett egg, ett av gangen. Rens frøene fra vaniljestangen og tilsett dem til røren. Miks videre i noen minutter. Hell osteblandingen over bunnen og stek på 150°C i ca 40 minutter.
Kjør alle ingrediensene til toppingen i en blender eller kjøkkenmaskin til du har en glatt masse og hell over den varme kaken. Avkjøles i kjøleskap i minst 4 timer. Blend sammen jordbærsausen og topp kaken med friske bær.
Foto: Silje Feiring.