• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Holmen Crisp AS

Tradisjonsbakst & glutenfritt mel

  • Bakst
    • Holmen Crisp Erterflatbrød
    • Holmen Crisp Potetflatbrød
    • Rømmebrød
  • Jytte
    • Jytte Arv (Original)
    • Jytte Teff
    • Jytte Fibra
    • Jytte 5 Slag (Mix)
    • Jytte Crispy Teff Flakes
    • Slik baker du med Jyttemjøl
  • Oppskrifter
  • Nyheter
  • Om oss
    • Kontakt oss
    • Bakeriet
  • Nettbutikk

Glutenfritt surdeigsbrød

19. januar 2021 by Camilla Rostad

Prosessen med å bake surdeigsbrød er nokså omfattende. Dette er slow food! Uansett – det er verdt å vente på. Dette brødet er meget holdbart og fantastisk godt.

Ingredienser:

  • Jytte Håndtverksmjøl Arv (Original), 5 Slag (Mix), Fibra eller ren Teff – smak og behag. Alle mjølene funker
  • Honning
  • Lunkent vann
  • Evt fennikelfrø, gresskarfrø eller linfrø

Fremgangsmåte:

Dag 1 – Kveld

  • 1 1/2 dl lunket vann
  • 1 ts honning
  • 1 ts fennikel frø (hvis du ønsker)
  • Ca. 60 g Jytte Håndtverksmjøl

Varm en tykk keramikkskål med varmt vann, hell vannet av og bland vann, honning og mjøl i skålen. Varmen i skålen hjelper til med å la gjæringen komme i gang. Sett deigen på en lun plass.

Dag 2 – Morgen

  • 1 dl lunkent vann
  • 40 g Jyttemjøl

Varm en tykk keramikkskål med varmt vann, hell vannet av og bland vann og mel i skålen. Rør inn deigen fra dagen før. Varmen i skålen hjelper til med å la gjæringen komme i gang. Sett deigen på en lun plass.

Dag 2 – Kveld

1 dl lunkent vann

40 g Jytte Håndtverksmjøl

Varm en tykk keramikkskål med varmt vann, hell av vannet og bland vann og mjøl i skålen. Rør inn deigen fra morgenen. Varmen i skålen hjelper til med å la gjæringen komme i gang. Sett deigen på en lun plass.

Dag 3 – Morgen

  • 1 dl lunket vann
  • 40 g Jyttemjøl

Varm en tykk keramikkskål med varmt vann, hell vannet av og bland vann og mjøl i skålen. Rør inn deigen fra dagen før. Varmen i skålen hjelper til med å la gjæringen komme i gang. Sett deigen på lun plass.

Surdeig in the making

Dag 3 – Kveld

  • 1 dl lunkent vann
  • 40 g Jytte Håndtverksmjøl

Varm en tykk keramikkskål med varmt vann, hell vannet av og bland vann og mjøl i skålen. Rør inn deigen fra morgenen. Dekk til deigen med plast Varmen i skålen hjelper til med å la gjæringen komme i gang. Sett deigen på en lun plass. Surdeigen skal nå være ferdig med små bobler og lett syrlig i smaken. La deigen stå en ekstra dag og den er klar til å begynne å bake med. Ta av 100 g og bland det inn med 750 g Jyttemjøl, samt 10 g salt og ca 8 dl vann. Bland det godt til løs deig, dekk til og sett deigen et lunt sted til neste dag. Husk å ta av surdeig hver gang du baker. Går det dager mellom hver baking, settes surdeigen kjølig mellom hver baking.

 

Neste dag

Hvis deigen kjennes for løs, blandes litt mer mjøl inn. Bland i eventuelle frø, urter osv. hvis du ønsker. Dette blir to brød. Helles i former, settes til heving.

Forvarm ovn til 250 gr og sett brødene inn. Skru så ned 180 gr. og stek brødene ca. 40-50 min. Sett de så på rist til avkjøling.

Lykke til med surdeigsbrødet!

Slow Food; Glutenfri surdeig i surdeigsbrød i vedfyrt bakerovnen. Verdt å vente på!
Vedfyrt bakerovn gir en herlig skorpe på brødet med masse smak, men baking i tradisjonel ovn blir også veldig bra!

Filed Under: Oppskrifter Tagged With: bakst, brød, glutenfri, Jytte 5 Slag, Jytte Arv, Jytte Fibra, Jytte Håndtverksmjøl, Jytte Teff, mine beste, slow food, surdeig

Primary Sidebar

I vårt bakeri på Toten lager vi tradisjonsbakst basert på lokale råvarer. I vår glutenfrie mølle maler vi mel til Jytte serien fra naturlig glutenfrie råvarer med optimalt næringsverdi. En spesiell kombinasjon av tradisjon og innovasjon. Vi formidler matkultur gjennom ekte og naturlige produkter basert på nøye utvalgte råvarer.. Read more.

Nyeste oppskrifter

Glutenfri pizzabunn

Glutenfrie matmuffins

Glutenfri snickers kake med Teff flakes

Glutenfritt brød uten gjær

Glutenfrie grove vafler

Finn din oppskrift

Arv bakst bokhvete honning boller brød bygdeutviklingspris bær dessert eplekake erterbrød Erterflatbrød flatbrød frø glutenfri glutenfri jul glutenfritt glutenfritt mel her dyrker vi Holmen Crisp honning av bokhvete julebakst julekaker jul med jytte Jytte Jytte 5 Slag Jytte Arv Jytte Crispy Teff Flakes Jytte Fibra Jytte Håndtverksmjøl Jytte Teff kake mine beste muffins ny pakkemaskin OlssønBarbieri oppskrift pannekaker Potetflatbrød rabarbra rømmebrød sjokolade småkaker Spesialitet takkebakst Teff
Flatbrød laget med kjærlighet ❤️ Husk Potetflatbrød og Erterbrød til Påske! Perfekt til spekemat, oster eller supper - eller bare en real dobbeltdekker med godt smør 😋 #flatbrød #norgesnasjonalbrød #erterbrød #potetflatbrød #godpåske #spekemat ... Se merSe mindre

Bilder

Les på Facebook
· Del

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email

Holmen Crisp AS er sertifisert Miljøfyrtårnbedrift.

Footer

Jytte

Holmen Crisp lager glutenfritt mjøl i mølla på Kapp. Jytte serien består av Arv, 5 Slag, Fibra og Teff samt en frokost flakes. Les mer.

Tradisjonsbakst

Holmen Crisp baker tradisjonelle Erterflatbrød, Potetflatbrød og Rømmebrød på Toten. Les mer.

Slik baker du med Jytte!

Jyttemjøl er enkelt å arbeide med. Melet opprører seg som hvetemel men absorberer mer veske. Les mer.

Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Personvern og informasjonskapsler

Copyright © 2023 · Infinity Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in