• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Holmen Crisp AS

Tradisjonsbakst & glutenfritt mel

  • Bakst
    • Holmen Crisp Erterflatbrød
    • Holmen Crisp Potetflatbrød
    • Rømmebrød
  • Jytte
    • Jytte Arv (Original)
    • Jytte Teff
    • Jytte Fibra
    • Jytte 5 Slag (Mix)
    • Jytte Crispy Teff Flakes
    • Slik baker du med Jyttemjøl
  • Oppskrifter
  • Nyheter
  • Om oss
    • Kontakt oss
    • Bakeriet
  • Nettbutikk

Historien om urveksten teff

29. september 2018 by Camilla Rostad

Jytte Teff  er mjøl fra gressplanten Teff, en urvekst som er naturlig glutenfri. Det finnes hvit og brun Teff og uendelig mange forskjellige sorter. Holmen Crisp bruker hvit – ivory Teff i mjølblandingene.

Mjølets positive egenskaper som god smak, høyt næringsverdi, glutenfrihet, appellerer til mennesker som har valgt en spesiell diett for eksempel idrettsutøvere, cøliakere, vegetarianere, diabetikere og de som ønsker å gå ned i vekt.

Med en lav glykemisk indeks (GI) tilfører Teff energi i form av glukose, og hjelper å holde glukose nivået høyt over mange timer. I tillegg fører det høye jerninnholdet til at antallet røde blodceller øker og tilfører høyere oksygenkapasitet. Du kan erstatte hvetemjølet med Teff eller tilføre noe Teff i alle oppskrifter som inneholder hvetemjøl eller glutenfritt mjøl. Det er ideelt  å blande inn i brød, kake eller rørebaserte oppskrifter.

Teff spises og dyrkes mye i bl.a. i Etiopia og Eritrea. Plantens historie går mange tusen år tilbake (4000 – 1000 f. kr.) og regnes som en urvekst. Frøene er på størrelse med valmuefrø. Navnet på planten kommer fra Teffa eller thaf, som betyr lost eller mistet, noe som viser at frøene er så små at de nesten blir borte, men de er “proppfulle” av energi.

Den vanligste måten å bruke Teff på i Eritrea og Etiopia er som hovedingrediens i injera, en frementert pannekake/ wrap som brukes til mange måltider. Vil du smake dette anbefales en tur til Injera Palace på Vippa i Oslo.

 

 

 

Teff åker i Nederland

Filed Under: Nyheter Tagged With: gressplante, injera, naturlig glutenfri, Teff, urvekst

Primary Sidebar

I vårt bakeri på Toten lager vi tradisjonsbakst basert på lokale råvarer. I vår glutenfrie mølle maler vi mel til Jytte serien fra naturlig glutenfrie råvarer med optimalt næringsverdi. En spesiell kombinasjon av tradisjon og innovasjon. Vi formidler matkultur gjennom ekte og naturlige produkter basert på nøye utvalgte råvarer.. Read more.

Nyeste oppskrifter

Glutenfri pizzabunn

Glutenfrie matmuffins

Glutenfri snickers kake med Teff flakes

Glutenfritt brød uten gjær

Glutenfrie grove vafler

Finn din oppskrift

Arv bakst bokhvete honning boller brød bygdeutviklingspris bær dessert eplekake erterbrød Erterflatbrød flatbrød frø glutenfri glutenfri jul glutenfritt glutenfritt mel her dyrker vi Holmen Crisp honning av bokhvete julebakst julekaker jul med jytte Jytte Jytte 5 Slag Jytte Arv Jytte Crispy Teff Flakes Jytte Fibra Jytte Håndtverksmjøl Jytte Teff kake mine beste muffins ny pakkemaskin OlssønBarbieri oppskrift pannekaker Potetflatbrød rabarbra rømmebrød sjokolade småkaker Spesialitet takkebakst Teff
Flatbrød laget med kjærlighet ❤️ Husk Potetflatbrød og Erterbrød til Påske! Perfekt til spekemat, oster eller supper - eller bare en real dobbeltdekker med godt smør 😋 #flatbrød #norgesnasjonalbrød #erterbrød #potetflatbrød #godpåske #spekemat ... Se merSe mindre

Bilder

Les på Facebook
· Del

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email

Holmen Crisp AS er sertifisert Miljøfyrtårnbedrift.

Footer

Jytte

Holmen Crisp lager glutenfritt mjøl i mølla på Kapp. Jytte serien består av Arv, 5 Slag, Fibra og Teff samt en frokost flakes. Les mer.

Tradisjonsbakst

Holmen Crisp baker tradisjonelle Erterflatbrød, Potetflatbrød og Rømmebrød på Toten. Les mer.

Slik baker du med Jytte!

Jyttemjøl er enkelt å arbeide med. Melet opprører seg som hvetemel men absorberer mer veske. Les mer.

Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Personvern og informasjonskapsler

Copyright © 2023 · Infinity Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in