• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Holmen Crisp AS

Tradisjonsbakst & glutenfritt mel

  • Bakst
    • Holmen Crisp Erterflatbrød
    • Holmen Crisp Potetflatbrød
    • Rømmebrød
  • Jytte
    • Jytte Arv (Original)
    • Jytte Teff
    • Jytte Fibra
    • Jytte 5 Slag (Mix)
    • Jytte Crispy Teff Flakes
    • Slik baker du med Jyttemjøl
  • Oppskrifter
  • Nyheter
  • Om oss
    • Kontakt oss
    • Bakeriet
  • Nettbutikk

Erterbrød blir Spesialitet

12. april 2016 by holmencrisp

Foto: Lise von Krogh.

Erterbrødet fra Toten har fått Spesialitet-merket. Erterbrød er fast tilbehør til spekemat, rakfisk og lutefisk for ikke å glemme som tilbehør til Akevitten!

Mange av våre tradisjonsrike matretter assosieres med flatbrødet – og da spesielt Erterbrødet.  Erterbrødet har en særegen smak og lukt av gule erter. Det har en gyllen farge og er sprøtt og godt. Av erterbrødelskere beskrives det som et eksklusivt nytelsesprodukt av ypperste klasse. Fasongen passer perfekt i hånden og brødet lar seg lett smøre på, uten å brekke i små biter.

Spesialitet-merket blir tildelt norske matprodukter som oppfyller og kan dokumentere de kvalitets- og spesialitetskravene som gjelder for Spesialitet-ordningen. Godkjenningen gir for tre år av gangen, og må deretter fornyes. Det sorte merket viser deg vei til unike smaksopplevelser produsert av lidenskapelige produsenter. Spesialitet-merkede produkter er noe utenom det vanlige, enten fordi det er brukt en spesiell råvare eller fordi det er produsert etter en spesiell metode. Matmerk eier Spesialitet-merket og det er et uavhengig fagutvalg med bred faglig kompetanse som bistår oss i å godkjenne søknadene.

Fagutvalget konkluderte enstemmig om at Erterbrød er en verdig bærer av Spesialitet-merket både ut i fra en unik smak med særpreg, konsistens og historie.

Utvalget besto av følgende:

  • Lars Sponheim, tidligere landbruksminister, nærings- og handelsminister og Venstre leder
  • Terje Martiniussen, Adm. Dir. Eksportutvalget for Fisk
  • Ragnhild Solheim, Forskningsdirektør UMB, Ås
  • Nina Sundqvist, Adm. Dir. Matmerk
  • Halvor Heuch, Produktutviklingssjef hos Arcus Produkter AS og destillatør. Forfatter av flere bøker om norsk Akevitt og norske mattradisjoner
  • Kathrine Klevland, Styreleder i Norges Bygdekvinnelag i fire år
  • Inger Solberg, Direktør landbruk og marin, Innovasjon Norge
  • Nils Geitle, Adm. Dir i De historiske Hotell & spiserier
  • Harald Osa, en av de mest prisbelønnede norske kokker.  I ledelsen for Norsk Matkultur
  • Heidi Bjerkan, Kjøkkensjef ved Kongehuset

Filed Under: Nyheter Tagged With: Erterflatbrød, flatbrød, Spesialitet

Primary Sidebar

I vårt bakeri på Toten lager vi tradisjonsbakst basert på lokale råvarer. I vår glutenfrie mølle maler vi mel til Jytte serien fra naturlig glutenfrie råvarer med optimalt næringsverdi. En spesiell kombinasjon av tradisjon og innovasjon. Vi formidler matkultur gjennom ekte og naturlige produkter basert på nøye utvalgte råvarer.. Read more.

Nyeste oppskrifter

Glutenfri snickers kake med Teff flakes

Ny samarbeidspartner i Finland

Glutenfri pizzabunn

Glutenfrie knekkebrød

Glutenfri focaccia med Jytte Håndtverksmjøl

Finn din oppskrift

Arv bakst bokhvete honning boller brød bygdeutviklingspris bær dessert eplekake erterbrød Erterflatbrød flatbrød frø glutenfri glutenfri jul glutenfritt glutenfritt mel her dyrker vi Holmen Crisp honning av bokhvete julebakst julekaker jul med jytte Jytte Jytte 5 Slag Jytte Arv Jytte Crispy Teff Flakes Jytte Fibra Jytte Håndtverksmjøl Jytte Teff kake mine beste muffins ny pakkemaskin OlssønBarbieri oppskrift pannekaker Potetflatbrød rabarbra rømmebrød sjokolade småkaker Spesialitet takkebakst Teff
Lokalmat på døra 👍👍👍 ... Se merSe mindre

1 uke siden  ·  

Bilder

Les på Facebook
· Del

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email

Holmen Crisp AS er sertifisert Miljøfyrtårnbedrift.

Footer

Jytte

Holmen Crisp lager glutenfritt mjøl i mølla på Kapp. Jytte serien består av Arv, 5 Slag, Fibra og Teff samt en frokost flakes. Les mer.

Tradisjonsbakst

Holmen Crisp baker tradisjonelle Erterflatbrød, Potetflatbrød og Rømmebrød på Toten. Les mer.

Slik baker du med Jytte!

Jyttemjøl er enkelt å arbeide med. Melet opprører seg som hvetemel men absorberer mer veske. Les mer.

Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Personvern og informasjonskapsler

Copyright © 2022 · Infinity Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in